Muškát
Botani Moscatel Old Vines 2018
Lze skladovat ve sklepě po dobu 5 let. Podávejte dobře vychlazené.
Botani je výsledkem spolupráce renomovaného španělského vývozce vína Jorgeho Ordoneze a předního rakouského výrobce sladkých vín, rodiny Kracherů. Toto jedinečné suché bílé víno pochází z vinařské oblasti D.O. Sierras de Málaga v jižním Španělsku a vyrábí se z hroznů Muškát alexandrijský, které do této oblasti přivezli Féničané z egyptské Alexandrie.
Zdejší velmi obtížný terén činí pěstování vinné révy náročným, protože vinice se nacházejí na strmých severních svazích v nadmořské výšce 400 až 600 metrů a je třeba je sklízet a ošetřovat ručně. Mnohé zdejší muškátové keře jsou až 70 let staré a pomáhají produkovat velmi voňavé víno, které je navzdory extrémně horkému klimatu lehké a osvěžující.
Vůně zpívá pomerančovým květem, zralými meruňkami, broskvemi a křupavou citronovou kůrou, zatímco první doušek odhalí pikantní kyselinku a velkorysou chuť peckovin. Vinařství nechává víno 8 měsíců zrát na kvasničných kalech, což mu dodává bohatší, krémovější strukturu a příjemnou kulatost. Díky svému živému charakteru a voňavé vůni je Botani ideálním vínem k pikantním asijským pokrmům, jako je thajské kari nebo nudlová jídla.
Botani je výsledkem spolupráce renomovaného španělského vývozce vína Jorgeho Ordoneze a předního rakouského výrobce sladkých vín, rodiny Kracherů. Toto jedinečné suché bílé víno pochází z vinařské oblasti D.O. Sierras de Málaga v jižním Španělsku a vyrábí se z hroznů Muškát alexandrijský, které do této oblasti přivezli Féničané z egyptské Alexandrie.
Zdejší velmi obtížný terén činí pěstování vinné révy náročným, protože vinice se nacházejí na strmých severních svazích v nadmořské výšce 400 až 600 metrů a je třeba je sklízet a ošetřovat ručně. Mnohé zdejší muškátové keře jsou až 70 let staré a pomáhají produkovat velmi voňavé víno, které je navzdory extrémně horkému klimatu lehké a osvěžující.
Vůně zpívá pomerančovým květem, zralými meruňkami, broskvemi a křupavou citronovou kůrou, zatímco první doušek odhalí pikantní kyselinku a velkorysou chuť peckovin. Vinařství nechává víno 8 měsíců zrát na kvasničných kalech, což mu dodává bohatší, krémovější strukturu a příjemnou kulatost. Díky svému živému charakteru a voňavé vůni je Botani ideálním vínem k pikantním asijským pokrmům, jako je thajské kari nebo nudlová jídla.
Login and Registration Form