Primitivo
Attanasio Primitivo di Manduria 2015
Lze skladovat ve sklepě po dobu 9 let. Před podáváním není třeba dekantovat.
Toto klasické Primitivo ze sluncem rozpáleného jihoitalského regionu Apulie je vyrobeno ze 40-50 let staré révy pěstované na typické místní půdě "terra rossa" neboli "červená země". Podnebí je zde horké a suché, což pomáhá zintenzivnit chuť hroznů a zajišťuje optimální zralost. Mošt se vinifikuje v nerezových tancích s dlouhou macerací na slupkách, aby se zachytil autentický charakter hroznů. Mladé víno pak zraje 11 měsíců v ocelových kádích a následně 15 měsíců v dubových sudech.
Výsledkem je silné, plné červené víno, které nabízí bohatý charakter tmavého ovoce, jaký byste očekávali od hlubokého italského jihu. Víno se otevírá nádherným tmavě červeným odstínem a intenzivní vůní černých třešní, hořké čokolády, vanilky a doutníkové krabice. První doušek odhalí pevnou strukturu, která bude dobře reagovat na delší ležení ve sklepě, dobře vyvinuté třísloviny a výraznou chuť tmavých bobulí.
Attanasio bylo založeno v roce 2000 a dnes vlastní 8 hektarů vinic a sklepní prostory se nacházejí pod palácem z 19. století. Nad projektem bdí Giuseppe Attanasio, který se vinařstvím zabývá již více než 60 let. Díky vysoké pozornosti věnované detailům a malým výnosům se na panství ročně vyrobí pouze 15 000 lahví, které jsou rychle vyhledávány znalci italských vín.
Toto klasické Primitivo ze sluncem rozpáleného jihoitalského regionu Apulie je vyrobeno ze 40-50 let staré révy pěstované na typické místní půdě "terra rossa" neboli "červená země". Podnebí je zde horké a suché, což pomáhá zintenzivnit chuť hroznů a zajišťuje optimální zralost. Mošt se vinifikuje v nerezových tancích s dlouhou macerací na slupkách, aby se zachytil autentický charakter hroznů. Mladé víno pak zraje 11 měsíců v ocelových kádích a následně 15 měsíců v dubových sudech.
Výsledkem je silné, plné červené víno, které nabízí bohatý charakter tmavého ovoce, jaký byste očekávali od hlubokého italského jihu. Víno se otevírá nádherným tmavě červeným odstínem a intenzivní vůní černých třešní, hořké čokolády, vanilky a doutníkové krabice. První doušek odhalí pevnou strukturu, která bude dobře reagovat na delší ležení ve sklepě, dobře vyvinuté třísloviny a výraznou chuť tmavých bobulí.
Attanasio bylo založeno v roce 2000 a dnes vlastní 8 hektarů vinic a sklepní prostory se nacházejí pod palácem z 19. století. Nad projektem bdí Giuseppe Attanasio, který se vinařstvím zabývá již více než 60 let. Díky vysoké pozornosti věnované detailům a malým výnosům se na panství ročně vyrobí pouze 15 000 lahví, které jsou rychle vyhledávány znalci italských vín.
Login and Registration Form